Compania chineza va fi in Romania in perioada 24 – 29 aprilie 2012, cu scopul de a creste importurile de produse apicole romanesti in China.

“Provocarea Romaniei este cresterea capacitatii sale de a profita de cererea mare anticipata de produse romanesti, ecologice, chiar daca in acest moment, Romania este exportator exclusiv de materii prime si produse cu un grad slab de procesare” a declarat ministrul Stelian Fuia in cadrul intalnirii.

„Vom creste importul de miere din Romania, miere de calitate. Dorim sa cumparam cantitati de miere cat mai mari.”, a replicat directorul companiei chineze China Sundries & Flowers IMP & EXP Corp, doamna Hui Xing Hui. Oaspetele chinez a adaugat ca importa miere din Romania de trei ani, iar volumul importurilor a crescut anual.

Citeste si:

In plus, delegatia chineza si-a anuntat intentia de a importa si alte produse romanesti, in principal vin.

Cu ocazia acestei vizite, reprezentantii companiei chineze au intalniri cu mai multi producatori de miere din tara noastra in vederea incheierii de parteneriate pentru patrunderea, cu succes, pe piata asiatica.

Vizita in Romania a companiei chineze China Sundries & Flowers IMP & EXP Corp a fost organizata cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Beijing - Biroul de Promovare Comercial – Economica.