Anul trecut, Gefco Romania a inregistrat afaceri de 3,5 milioane euro din acest sector, operand 1.600 de camioane.

“Suntem o companie care activeaza de 7 ani pe piata din Romania. Alaturi de celelalte domenii in care operam, sectorul de electrocasnice reprezinta un segment important pentru compania noastra. In 2011, am inregistrat o crestere semnificativa, operand 1.600 de camioane doar pentru sectorul de electrocasnice, din cele 20.000 de camioane operate per total. Piata de electronice si electrocasnice evolueaza constant, de aceea urmarim in permanenta sa ne mentinem la nivelul cerintelor pietei lansand servicii logistice performante care sa raspunda nevoilor specifice clientilor nostri”, a declarat Christophe De Korver, managing director Gefco Romania.

Urmand trendul ascendent al companiei din ultimii ani, Gefco Romania a inregistrat in 2011 o crestere de 88% in sectorul de electrocasnice.

Pentru sectorul de electronice si electrocasnice, GEFCO ofera o serie de servicii de transport si logistica, solutii de transport pentru cantitati de la 10 kg la camion complet, garantarea timpului de tranzit pentru fluxurile de aprovizionare, optimizarea fluxurilor la iesirea din fabrica, gestiune sezoniera.

Serviciile de management de transport in aval pentru marfuri fragile sunt dedicate producatorilor de electrocasnice din Romania cu exporturi in Franta, Polonia si Germania si cu distributie pe piata locala, in hypermarketuri si catre retaileri.

Citeste si:

Un alt serviciu Gefco este cel de solutii personalizate oferit, in special, producatorilor de electrocasnice cu afaceri pe piata ruseasca. Pentru acestia, Gefco a conceput o solutie completa de transport ce include fluxurile de import/export si procedurile vamale.

In 2012, Gefco va continua sa-si dezvolte solutiile dedicate produselor electrocasnice, precum transport multimodal, exporturi spre Orientul Mijlociu si fluxuri in amonte.

Gefco este prezent in 150 de tari din lume si se claseaza intre primele 10 grupuri europene de logistica, cu o cifra de afaceri de 3,7 miliarde euro in 2011. Grupul are 10.300 de angajati in urma achizitionarii Gruppo Mercurio.

Afacerile Gefco Romania au urcat anul trecut cu 30% fata de anul precedent, la 43,3 milioane euro, in timp ce grupul a inregistrat o crestere de 13%, la 3,78 miliarde euro.