Valoarea lucrarilor efectuate de Strabag in Romania, pe plus in primul trimestru

Valoarea lucrarilor efectuate de grupul austriac de constructii Strabag in Romania a crescut in primul trimestru la 41,2 milioane de euro, de la 15 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Portofoliul de comenzi a scazut, insa, in primul trimestru comparativ cu sfarsitul anului trecut, de la 573 milioane de euro la 556 milioane de euro. Raportat la 372 milioane de euro in martie anul trecut, portofoliul de contracte al Strabag in Romania a avansat cu 50%, potrivit raportului financiar al grupului, informeaza Mediafax.

Numarul angajatilor a urcat la circa 1.400 in primul trimestru, de la 1.160 in martie anul trecut si 1.300 la finele anului trecut.

Potrivit unui anunt din aprilie al CNADNR, Strabag a depus oferte, in asociere cu alti constructori, la licitatia pentru reabilitarea DN 76 Soimus - Varfurile, contractele pentru cele trei loturi fiind estimate la aproape 275 milioane lei, fara TVA.

La nivel de grup, Strabag a inregistrat o pierdere de 150,6 milioane de euro, mai mare cu 28% fata de 117,5 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Portofoliul de comenzi a urcat cu 3% in intervalul analizat, la 15,7 miliarde de euro, un nou record pentru constructorul austriac.

"La fel ca in 2011, lipsa proiectelor de infrastructura din partea sectorului public in Europa va avea un impact negativ asupra segmentului Infrastructura de Transport. O noua povara va fi, probabil, cererea mai redusa pentru constructii in Polonia dupa Campionatul European de Fotbal. Pe de alta parte, ne asteptam la afaceri solide in sectorul constructiei de cladiri si ingineriei civile in Germania, precum si rezultate imbunatatite pe sectoare de nisa", a declarat directorul general al grupului, Hans Peter.

Valoarea lucrarilor efectuate in primul trimestru a coborat usor, cu 2%, la 2,26 miliarde de euro, in timp ce veniturile au coborat cu 1%, la 2,2 miliarde de euro.

Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri