Valoarea comenzilor contractate de Strabag in primele noua luni ale anului trecut a fost de 290,2 milioane euro, potrivit raportului financiar al grupului. Numarul angajatilor din Romania s-a redus cu 20% in perioada analizata, de la 1.027 la 821 de persoane.

Stragab, profit de circa 15 mil. euro la nivel de grup

La nivel de grup, Strabag a inregistrat un profit net de 14,4 milioane euro dupa primele noua luni, fata de o pierdere de 2,18 milioane euro in perioada similara a anului anterior. Valoarea lucrarilor efectuate de grup a crescut usor, de la 9,6 miliarde euro la 9,71 miliarde euro, in timp ce portofoliul de comenzi a avansat cu 10%, la 15,4 miliarde euro, cresterea fiind sustinuta de achizitia de noi proiecte industriale in Rusia, dar si in Chile, Slovacia, Romania si Danemarca, se arata in raportul financiar. Veniturile Strabag au crescut in primele noua luni cu 1%, la 8,9 miliarde euro.

La finele lunii septembrie, grupul avea 71.987 de angajati, in scadere cu 1% fata de perioada corespunzatoare din 2013. "Au fost cateva modificari substantiale la unele dintre subsidiare, dar efectele aproape ca s-au contrabalansat: numarul angajatilor a fost redus in Polonia, din cauza conditiilor de pe piata, precum si in Rusia si Romania, datorita unor motive privind proiectele desfasurate, dar achizitia de noi proiecte mari in Danemarca si pe alte piete internationale a dus la cresterea personalului din alte tari", potrivit raportului.

Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.