Valoarea lucrarilor executate de Strabag in Romania in primele noua luni ale acestui an a scazut cu 2%, la 117 milioane euro, insa portofoliul de comenzi a crescut de 2,7 ori, la 535,9 milioane euro, dupa ce compania austriaca a castigat mai multe licitatii pentru lucrari de drumuri.

La finele lunii septembrie a anului trecut, Strabag avea lucrari executate de 119 milioane euro in Romania si un portofoliu de comenzi de numai 194,3 milioane euro, potrivit raportului financiar trimestrial al grupului, citat de Mediafax.

Compania avea contracte de 174 milioane euro in Romania la sfarsitul anului trecut.

Numarul angajatilor Strabag in Romania a crescut cu 3% in perioada analizata, la 1.259.

Grupul austriac a inregistrat in primele noua luni ale anului venituri totale de 9,7 miliarde euro, in urcare cu 9% de la 8,8 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net al companiei de constructii a crescut cu 25%, la 145,1 milioane euro.

Portofoliul de comenzi al grupului a scazut cu 5%, la 14 miliarde euro, iar valoarea lucrarilor executate a urcat cu 13%, la 10,3 miliarde euro.
Strabag este una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tarom a semnat contractul pentru cumpararea a noua avioane noi ATR