Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei nr. 5972 din 23.05.2012 pronuntata de Tribunalul Bucuresti prin care s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva debitoarei Romexpo S.A. Decizia pronuntata de Curtea de Apel este irevocabila.

Prin cererea formulata la 16.11.2011 de catre SC Arsenoaiei si Matasel Consulting SRL, s-a solicitat deschiderea procedurii impotriva Romexpo pentru neplata unei creante de 181.603 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate.

Reprezentantii Romexpo au contestat la Curtea de Apel deschiderea procedurii insolventei sustinand ca nu inregistreaza datorii catre firma de publicitate. Raportat la prevederile Legii nr. 85/2006 care defineste procedura ca fiind una concursuala si colectiva urmarind satisfacerea creantelor tuturor creditorilor, constatand ca Romexpo inregistreaza datorii la 31.12.2011 de peste 21 milioane lei si o pierdere de 2.475.990 lei a respins cererea reprezentantilor Romexpo de suspendare a efectelor sentintei de deschidere a procedurii insolventei.

Administrator judiciar a fost desemnat Euro Insol. In administrarea societati regasim firme cu rezonanta din varii domenii: Uztel SA (productie de echipament petrolier), RHS (distributie IT, companie aflata de asemenea in prezent in insolventa), Servtrans SA (transport feroviar de marfuri si calatori). Cel mai reprezentat domeniu in portofoliul Euro Insol este cel al real estate-ului.

Pe langa Asmita Gardens (cel mai mare proiect imobiliar din Romania, valoarea investitiei peste 120 milioane euro - 758 apartamente), Euro Insol administreaza si Ibiza Sol (304 apartamente de lux - Pipera) Verdi Park (apartamente de lux pe malul lacului Floreasca), Hotel Planet, Konig Construct (apartamente in Pantelimon), Palatul Universul (Cismigiu).

Romexpo SA este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, avand 76.793 mp suprafete expozitionale. In 2011 s-au organizat 150 de evenimente din care 40 de targuri si expozitii la care au participat peste 140.000 vizitatori.

„Ca efect al crizei economice si al unui management inadecvat, numarul de evenimente si de participanti s-au diminuat in ultimii ani cu efecte vizibile in scaderea cifrei de afaceri si implicit al profitabilitatii companiei”, conform casei de avocatura Borza & Asociatii.

Daca in 2010 Romexpo SA inregistra o cifra de afceri de 44,3 milioane lei, in 2011 CA a scazut la 38,9 mil. lei. In 2010 societatea inregistra un profit de 232.771 lei pentru ca anul 2011 sa-l incheie cu o pierdere de 2,4 milioane lei. Societatea inregistra la 31decembrie 2011 datorii de 21,4 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri