Filiala locala a companiei petroliere de stat SOCAR din Azerbaidjan a inaugurat saptamana aceasta o noua benzinarie, situatia in localitatea Draguseni, judetul Suceava, ajungand astfel la un total de 13 in zona Moldovei.
„Statia de la Draguseni este o noua investitie SOCAR in zona de nord-est a Romaniei care vine sa completeze reteaua de aici. Odata cu acesta investitie, SOCAR Romania va detine 13 benzinarii in zona Moldovei si poate incepe dezvoltarea nationala, a carei prime etape se va finaliza in cursul acestui an”, a declarat Hamza Karimov, CEO-ul SOCAR Romania, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acestuia, planul de dezvoltare nationala al retelei de benzinarii va include, intr-o prima faza, orase importante din Romania, inclusiv Bucuresti. „Desigur, Capitala Romaniei este inclusa in planul de investitii preconizat pentru anul in curs", a mai spus CEO-ul SOCAR Romania.

Statia de carburanti recent inaugurata este singura de pe E 85 care se adreseaza si marilor consumatori. Statia este amplasata pe o suprafata de 2.800 mp si ofera carburanti obtinuti din materie prima din Azerbaidjan, dispunand de trei pompe de alimentare, inclusiv una pentru debit marit, destinata autovehiculelor de mari dimensiuni.

In martie 2011, SOCAR a achizitionat firma locala Romtranspetrol, care detinea un numar de 14 statii de benzina situate in zona de nord-est a Romaniei, in apropiere granitei cu Republica Moldova.

Compania azera intentioneaza sa ajunga la un total de 300 de benzinarii pe piata romaneasca, potrivit unor declaratii anterioare.

In prezent, SOCAR Petroleum (fosta Romtranspetrol) detine benzinarii in judetele Botosani, Suceava si Neamt.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri