Anularea penalitatilor acumulate de RADET fata de Elcen, preluarea de catre Primarie a Metrorex si a unui teren, reprezentand aproape integral suprafata Parcului Lia Manoliu, pentru constructia noii sali polivalente sunt decizii adoptate de Guvern, in prezenta primarului.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu (foto), a fost invitat la sedinta de a Guvernului pentru discutii privind inceperea lucrarilor la Sala Polivalenta, datoriile regiei locale de distributie a energiei termica (RADET) si situatia Metrorex, scrie Mediafax.

La finalul sedintei, premierul Victor Ponta a anuntat ca Executivul a avizat trecerea unui teren din administrarea Ministerului Educatiei in cea a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pe care va fi construita o noua sala polivalenta.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, terenul reprezinta "aproape tot Parcul Lia Manoliu".

Guvernul a mai decis anularea penalitatilor istorice acumulate de RADET fata de Elcen, urmand ca cele doua unitati sa fie unificate, astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate. Atat premierul, cat si primarul general au aratat ca este necesar ca regulamentul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si modul de calcul al penalitatilor sa fie modificate, astfel incat sa fie evitata acumularea unor noi penalitati.

ELCEN vinde energia termica catre RADET la un pret reglementat de ANRE, dupa care regia o livreaza consumatorului final. Datoriile curente ale RADET catre ELCEN sunt de circa 1 miliard de lei, la care se adauga penalitati de 1,1 miliarde de lei, datorie acumulata pe parcursul a 15 ani. Din cauza neincasarii sumelor de la RADET, ELCEN nu si-a achitat datoriile catre toti furnizorii de materie prima.

ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

In cazul Metrorex, premierul a aratat ca discutia avuta in Guvern cu primarul general privind preluarea metroului de catre municipalitate a depasit "zona de principiu" si a asigurat ca statul va asigura in continuare subventii si derularea investitiilor deja incepute, precum noul tronson catre Drumul Taberei.

Autoritatea Metropolitana de Transport va trece in subordinea primariei odata cu Metrorex, intentia fiind de a se introduce un bilet unic pentru toate mijloacele de transport.

Regia locala de transport functioneaza deja in subordinea Primariei Generale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri