Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a facut, joi, un apel la salariatii Oltchim Ramnicu Valcea care protesteaza in curtea unitatii sa nu transforme "o chestiune economica in una sindicala", el spunand ca spera ca privatizarea combinatului sa fie una de succes, informeaza Mediafax.
"Fac un ultim apel la colegii dumneavoastra aflati in greva foamei de a nu transforma o chestiune economica in una sindicala. Eu cred ca pana marti vom avea cat mai multi ofertanti, astfel incat sa avem o privatizare de succes.

Miercuri, dupa sedinta de Guvern, indiferent ce se va intampla marti, va asigur ca voi fi in randul dumneavoastra", le-a spus Pop celor aproximativ 500 de salariati care protesteaza in fata pavilionului administrativ al Oltchim.
El le-a mai spus protestatarilor sa aiba "rabdare si tarie".

"Va asigur ca problemele de conducere ale unui sindicat se rezolva in cadru organizat (...) Daca e liniste si pace sociala sunt sanse sa nu alungam investitorii", le-a mai spus Pop angajatilor Oltchim care cer demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers, joi, la Oltchim Ramnicu Valcea, unde a fost intampinat cu huiduieli de cei aproximativ 500 de salariati care protesteaza in fata pavilionului administrativ al unitatii, oamenii scandand "Hotii".

Protestatarii l-au acuzat pe ministrul Liviu Pop ca Guvernul nu si-a tinut promisiunile in ceea ce priveste plata salariilor restante si au cerut ca premierul Victor Ponta sa vina sa discute cu ei.

"O sa avem o intalnire. Am spus ca in sapte zile vom gasi solutii, s-a achitat avansul pe iulie si urmeaza sa achitam integral salariile pentru iulie si august. S-au respectat toate promisiunile, urmeaza sa gasim solutii in continuare", a declarat Liviu Pop.

Ulterior, el s-a intalnit cu noua conducere a combinatului si cu o delegatie a protestatarilor, la discutii luand parte si cei 15 angajati care au intrat in greva foamei.

In urma cu doua saptamani, Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, si a creantelor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si Electrica SA, reprezentand 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.

Ministerul Economiei va negocia cu OMV Petrom, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim.

Data licitatiei pentru privatizarea combinatului a fost stabilita pentru 18 septembrie.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic.

Potrivit celor mai recente date, in actionariatul Oltchim se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.

Privatizarea Oltchim reprezinta una dintre conditiile pentru aprobarea de catre board-ul director al FMI a celei de-a sasea evaluari a acordului cu Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri