Debutul lucrarilor de constructie marcheaza si aniversarea a 15 ani de cand compania a inceput productia in tara noastra.

Suma investita pana la sfarsitul primului semestru al anului 2013 in extinderea fabricii din Ploiesti va atinge suma totala de 25 milioane de euro. Acestora li se vor adauga aproximativ 15 milioane de euro investiti in noi echipamente de productie pana la sfarsitul anului 2014.

Lucrarile de constructie la extinderea fabricii de la Ploiesti se vor incheia in februarie 2013, pentru ca in luna martie sa se instaleze noi echipamente pentru productia de tigarete. Acestea vor include un modul nou, in valoare de 9.2 milioane euro, destinat productiei de tigarete Dunhill, care va fi dat in folosinta in luna iunie a aceluiasi an. Alte 4 milioane de euro vor fi investite in marirea capacitatii de export a fabricii, prin achizitionarea si instalarea unui modul care produce pachete cu un format special pentru piata din Grecia si Cipru.

British American Tobacco Romania este liderul pietei de tutun din Romania, ocupand a zecea pozitie in clasamentul celor mai bune companii ale anului 2011. Prezenta in Romania din 1994, ca reprezentanta locala, BAT Romania a fost fondata in 1996 ca entitate de business locala si a inceput productia in 1997, la fabrica din Ploiesti.

In prezent, fabrica British American Tobacco de la Ploiesti are peste 500 de angajati profesionisti si produce, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala, o serie de branduri de tigarete recunoscute la nivel mondial, precum Kent – cea mai bine vanduta tigareta in Romania – Lucky Strike, Pall Mall, Dunhill, Vogue, Viceroy si Rothmans.