Producatorul de tigarete British American Tobacco (BAT) Romania a inaugurat prima etapa a investitiei de 40 milioane euro anuntata in septembrie anul trecut pentru extinderea fabricii din Ploiesti, pentru aceasta faza fiind cheltuiti 23 milioane euro, informeaza Mediafax.

"Investim in cresterea capacitatii noastre de productie, in calitate si inovatie (...) fabrica noastra din Ploiesti produce nu doar pentru piata romaneasca, ci si pentru alte destinatii din Uniunea Europeana si nu numai", a declarat Chris Gemmell, directorul fabricii de tigarete BAT Ploiesti.

In septembrie 2012, British American Tobacco a inceput lucrarile de constructie la extinderea halei de productie a fabricii din Ploiesti, investitie de aproximativ 40 de milioane de euro.

Potrivit informatiilor de la acea data, suma alocata pana la sfarsitul primului trimestru al anului 2013 era de 25 de milioane de euro, la care se vor adauga aproximativ 15 milioane de euro investitii in noi echipamente de productie pana la sfarsitul anului 2014.

Lucrarile au presupus extinderea fabricii si instalarea de echipamente noi pentru productia de tigarete. Acestea vor include un modul nou destinat productiei de tigarete Dunhill.

Alte patru milioane de euro vor fi investite in marirea capacitatii de export a fabricii, prin achizitionarea si instalarea unui modul care produce pachete cu un format special pentru piata din Grecia si Cipru.

British American Tobacco Romania este prezenta pe piata din 1994, ca reprezentanta locala, iar in 1997 a inceput productia la fabrica din Ploiesti.

Compania imparte piata romaneasa a tigarilor cu Philip Morris si cu JTI.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Va fabrica BAT produse din tutun pentru incalzit la Ploiesti?