Investitia in fabrica British American Tobacco de la Ploiesti, in valoare de 800 de milioane de euro, care va genera intr-o prima etapa 200 de noi locuri de munca in Romania, se va derula pana in 2022. Productia Neostik-urilor, produsele din tutun care sunt folosite pentru dispozitivul glo, va incepe in a doua jumatate a acestui an. Investitia British American Tobacco in fabrica de la Ploiesti, inaugurata in 1997, vizeaza atat dezvoltarea capacitatilor de productie de tigarete, cat si un spatiu de productie complet nou, in suprafata de 8.000 de metri patrati. Pana acum, British American Tobacco a investit 310 milioane de euro in fabrica de la Ploiesti.

18 ianuarie 2018. British American Tobacco lanseaza in Romania glo, dispozitivul de incalzire a tutunului, pentru care sunt folosite produsele din tutun denumite Neosticks. Romania este prima tara din Uniunea Europeana in care British American Tobacco lanseaza dispozitivul glo si, avand in vedere ca producatorul de tigarete are o fabrica la Ploiesti inca din 1997, intrebarea de pe buzele tuturor este: va fabrica British American Tobacco produse din tutun pentru glo la unitatea de productie din orasul Aurului Negru?

”Romania este prima tara din Uniunea Europeana in care am lansat glo. Suntem pe primul loc in Romania, cu o cota de piata de 55% din piata tutunului si intentionam sa devemim lideri si pe segmentul produselor care inclazesc tutunul. Fabrica din Ploiesti este una dintre cele mai mari fabrici ale BAT din Europa si investim mult acolo pentru a fi o platforma de export catre alte tari. Am inceput sa investim pentru a produce Neopod, capsula pentru iFuse, la Ploiesti. Romania este unul dintre principalii candidati din Uniunea Europeana pentru inceperea productiei de Neostiks. Avem doua fabrici unde producem glo si Neostiks, una in Coreea de Sud si una in Rusia”, raspundea, acum cinci luni, Asli Ertonguc, South Central Europe Marketing Director BAT.

glo, tutun, produse din tutun, fabrica ploiesti, British American Tobacco, Neostiks

11 iunie 2018. Ram Addanki, director general Aria Europa Centrala si de Sud in cadrul British American Tobacco, companie care are 2.500 de angajati in Romania, ia cuvantul pe scena amplasata intr-un cort in curtea fabricii British American Tobacco din Romania, a doua cea mai mare din Europa, si declara in mod oficial: compania va produce Neostiks la Ploiesti, iar productia va merge in proportie de 85% la export.

„Suntem mandri ca fabrica noastra din Ploiesti va deveni un centru european strategic pentru producerea si exportul de Neostiks pentru dispozitivul nostru de incalzire a tutunului - glo. Crestem productia pentru a sustine lansarile de glo in alte tari europene. Fabrica noastra din Ploiesti capata un rol esential in realizarea viziunii BAT de a oferi fumatorilor produse cu potential de risc redus - cum este glo. Investitia noastra in fabrica din Ploiesti sustine crearea, doar intr-o prima etapa, a 200 de locuri de munca in Romania, care se vor adauga celor 800 de oameni care lucreaza deja in fabrica acum”, a declarat Ram Addanki, Director Aria Europa Centrala si de Sud, British American Tobacco.

Investitie de 800 mil. euro in fabrica British American Tobacco din Ploiesti: jumatate din suma, alocata productiei de Neostiks

Investitia in unitatea de productie a British American Tobacco de la Ploiesti, in valoare de 800 de milioane de euro, suma din care jumatate va merge spre dezvoltarea capacitatii de productie pentru Neostiks, urmeaza a se derula in urmatorii cinci ani, dar deja primele ei efecte sunt vizibile: o hala unde urmeaza a fi produse tigarete este ridicata si urmeaza a fi utilata, iar productia de Neostiks a inceput deja, asa cum aveam sa vedem in cursul turului fabricii – momentul a fost marcat, printr-o apasare simbolica a unui buton de comanda amplasat pe scena, in cadrul conferintei la care au participat si reprezentanti ai autoritatilor (Viorel Stefan, viceprim-ministru; Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice; Stefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat), precum si Michael Adamson, recent numit in functia de director de operatiuni pentru Europa Centrala si de Sud in cadrul British American Tobacco, pozitie din care va coordona atat fabrica din Romania, cat si unitatile de productie ale British American Tobacco (BAT) din Romania, Croatia si Serbia, precum si a lanturilor de aprovizionare ale companiei pentru Europa de Sud si de Est.

glo, tutun, produse din tutun, fabrica ploiesti, British American Tobacco, Neostiks

O noua hala de productie va fi construita de la zero pentru fabricarea Neostiks, consumabilele din tutun care functioneaza cu dispozitivul glo. In total, spatiul nou-creat de productie va avea o suprafata totala de peste 7.000 de metri patrati. De asemenea, investitia va creste si capacitatile de productie a tigaretelor traditionale.

Fabrica din Ploiesti va furniza, de asemenea, Neostiks pentru piata romaneasca, dupa ce glo a fost lansat in Romania, in premiera in Uniunea Europeana, la finalul anului trecut. In cele sase luni de la lansare, mai intai in Bucuresti si apoi in 17 alte orase importante din toata Romania, aproape 25.000 de fumatori au adoptat tehnologia glo, potrivit reprezentantilor companiei.

„Suma de 800 de milioane de euro care urmeaza sa fie investita in Ploiesti in urmatorii cinci ani este o dovada a angajamentului nostru fata de Romania. In prezent, 60% din produsele fabricate in Romania pleaca la export in alte 45 de tari, iar acest procent va creste la 70% ca urmare a noilor investitii. Dorim sa continuam sa investim in Romania si speram ca guvernul roman va oferi predictibilitatea necesara. Deoarece piata neagra a tutunului este una dintre cele mai serioase provocari pentru noi si pentru investitiile noastre, precum si pentru veniturile guvernamentale si pentru consumatori, este incurajator faptul ca Guvernul roman a anuntat planuri de asigurare a frontierelor romanesti pana la sfarsitul anului si a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune solutii legale la problema ilicitului”, declara Ram Addanki.

Fabrica British American Tobacco din Ploiesti este deja una dintre cele mai avansate unitati de productie din punct de vedere tehnologic din cadrul grupului BAT la nivel global, dupa o investitie de aproape 310 de milioane de euro pana in prezent. Cu noile capacitati de productie, fabrica BAT din Ploiesti va deveni una dintre cele cinci mari unitati de productie BAT din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri