GDF SUEZ Energy emite obligatiuni de pana la 250 mil. lei, care vor fi listate la BVB

Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania va emite obligatiuni in valoare de pana la 250 milioane de lei (54,7 milioane de euro), titluri care vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), conform Mediafax.

Oferta va fi intermediata de BRD, iar obligatiunile vor avea o dobanda fixa de 7,4% pe an.

Titlurile vor fi vandute la un pret de 10.000 de lei/obligatiune, egal cu valoarea nominala.

Oferta va incepe miercuri, 17 octombrie, si se va incheia pe 23 octombrie si se adreseaza exclusiv investitorilor calificati.

Prospectul de oferta a fost aprobat, joi, de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), potrivit deciziei publicate, vineri, in buletinul saptamanal al institutiei.

Emisiunea de obligatiuni figura pe ordinea de zi a unei AGA de la GDF SUEZ Energy Romania derulata la finele lunii septembrie.

Singurele emisiuni de obligatiuni corporative listate la BVB sunt ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei) si ale Bancii Europene de Investitii (300 milioane lei).

Cea mai recenta emisiune de obligatiuni lansata de o companie din Romania si listata la BVB a fost in 2005, de catre Banca Transilvania. Titlurile au ajuns la scadenta in 2010.

GDF SUEZ Energy Romania (fosta companie Distrigat Sud) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9%, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere.

Distribuitorul de gaze are 1,3 milioane de clienti in 18 judete (Braila, Tulcea, Vrancea, Arges, Ilfov, Giurgiu, Buzau, Calarasi, Ialomita, Galati, Brasov, Covasna, Bambovita, Prahova, Valcea, Dolj, Olt si Gorj) si in Bucuresti.

Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat in 2009 si pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Totodata, GDF SUEZ Energy Romania va construi un parc eolian in judetul Braila, cu o capacitate instalata de 48 MW, prima unitate de acest fel a companiei in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri