GDF SUEZ Energy listeaza obligatiuni de 300 mil. lei la BVB

Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania va emite obligatiuni in valoare maxima de 300 milioane de lei (64 milioane de euro), titluri care vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui convocator AGA.

Obligatiunile sunt dematerializate, negarantate si neconveribile, avand o valoare nominala de 10.000 de lei. Titlurile vor avea o scandenta de pana la sapte ani si o rata de dobanzii egala cu dobanda la obligatiunile emise de statul roman cu o durata echivalenta plus o marja de risc corporate, se mentioneaza in convocator.

Singurele emisiuni de obligatiuni corporative listate la BVB sunt ale Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei) si ale Bancii Europene de Investitii (300 milioane lei). Cea mai recenta emisiune de obligatiuni lansata de o companie din Romania si listata la BVB a fost in 2005, de catre Banca Transilvania. Titlurile au ajuns la scadenta in 2010, scrie Mediafax.

GDF SUEZ Energy Romania (fosta companie Distrigat Sud) a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9%, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere.

Distribuitorul de gaze are 1,3 milioane de clienti in 18 judete (Braila, Tulcea, Vrancea, Arges, Ilfov, Giurgiu, Buzau, Calarasi, Ialomita, Galati, Brasov, Covasna, Bambovita, Prahova, Valcea, Dolj, Olt si Gorj) si in Bucuresti.

Compania, parte a grupului energetic franco-belgian GDF SUEZ, a intrat in 2009 si pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Totodata, GDF SUEZ Energy Romania va construi un parc eolian in judetul Braila, cu o capacitate instalata de 48 MW, prima unitate de acest fel a companiei in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
BVB: Îngheţarea listărilor pe bursă contravine intereselor României
Setari Cookie-uri