OTZ, companie romaneasca care ofera solutii integrate de logistica, si-a propus sa faca investitii anul viitor in depozite in Cluj si Craiova, sa isi extinda flota de camioane si sa isi mareasca numarul de angajati, a declarat pentru wall-street.ro Daniel Scaesteanu, directorul general OTZ.
Wall-Street.ro: Cum a fost anul 2012 pentru OTZ?
Daniel Scaesteanu: Anul a inceput oarecum mai bine, cu o doza de optimism la final de 2011, dar situatia a facut cativa pasi inapoi in prima jumatate a anului, sa zicem si un factor politic a contribuit la acest fapt, pe langa cursul valutar, scaderea puterii de cumparare s-a manifestat in reduceri de stocuri si de volume transportate.

Wall-Street.ro: Cum a evoluat piata de logistica anul acesta?
Daniel Scaesteanu: Piata a ramas constanta.

Wall-Street.ro: Ce ramura economica considerati ca a mers cel mai bine in 2012?
Daniel Scaesteanu: In zona de logistica, partea de servicii cu valoare adaugata da consistenta cea mai mare business-ului, depozitarea a fost putin mai afectata pentru ca toti clientii incearca sa isi reduca costurile, zona de transport este cea care merge mai bine.

Wall-Street.ro: Aveti in plan investitii in 2013?
Daniel Scaesteanu: Da. Vrem sa regandim abordarea, este partea buna a crizei. Anul viitor, investitiile vor fi intre 100.000 si 500.000 euro.

Valoarea investitiilor OTZ in Romania, in cei sase ani de activitate, depaseste 10 milioane de euro.

Wall-Street.ro: In ce judete vreti sa va extindeti? Unde aveti depozite in prezent?
Daniel Scaesteanu: Suntem prezenti in Bucuresti, Prahova, Brasov, Iasi, Arges, Valcea, Covasna, Constanta, Timisoara si Bacau. Urmatoarele deschideri de depozite vor fi in Cluj si Craiova.

Wall-Street.ro: Ce suprafata totala au depozitele OTZ?
Daniel Scaesteanu: Suprafata depozitelor OTZ este de circa 30.000 de metri patrati.

Wall-Street.ro: Aveti in plan angajari pentru anul viitor?
Daniel Scaesteanu: In prezent avem 450 de angajati, iar anul viitor am putea sa mai angajam intre 20 si 40 de persoane.

Wall-Street.ro: Ce volum de marfa aveti anual?
Daniel Scaesteanu: Operam peste un milion de paleti pe an.

Wall-Street.ro: Cate camioane aveti in flota, veti mai investi in autovehicule?
Daniel Scaesteanu: Avem peste 90 de camioane grele si 70 de camioane mici si medii pentru distributie, evident operam si cu autovehiculele altor companii. Ne vom mari flota auto cu 10% anual.

Wall-Street.ro: Care sunt cei mai mari clienti OTZ?
Daniel Scaesteanu: Coca-Cola, Heineken, Ursus, Murfatlar, Flanco, Carrefour.

OTZ este o companie romaneasca infiintata in anul 2007. Pana in prezent, investitiile companiei in Romania depasesc 10 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri