Producatorul de feroaliaje si metale feroase, controlat de grupul rus Mechel, a incheiat primele noua luni din 2011 cu pierderi de 88 milioane lei.

Veniturile companiei au coborat in intervalul analizat de 4,3 ori, de la 935,1 milioane lei la 213,5 milioane lei (48,1 milioane euro). In acelasi timp cheltuielile au scaazut de 3,6 ori, de la 1,02 miliarde de lei la 277 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti.

Mechel controleaza indirect 90,9% din actiunile Laminorul Braila.

Consiliul de Administratie al Mechel al Mechel a decis in luna septembrie mai multe masuri de restructurare a grupului, avand ca scop imbunatatirea rezultatelor financiare, printre acestea figurand si scoaterea la vanzare a uzinelor siderurgice detinute in Romania, respectiv Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Targoviste, Laminorul Braila.

Citeste si:

Potrivit cotidianului rus de afaceri Kommersant. grupul rus doreste sa obtina 150 milioane de dolari pe combinatele din Romania.

Grupul rus a inregistrat o pierdere de 605 milioane de dolari in primul semestru, fata de un profit de 501 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul deteriorarii pietelor pentru produsele diviziilor de otel si minerit si impactului cursului de schimb.

Laminorul are o capitalizare bursiera de 19,3 milioane lei (4,2 milioane de euro).