Carrefour, al doilea cel mai mare retailer din lume, a iesit in ultimele patru luni de pe pietele din Grecia, Singapore, Malaezia si Columbia si isi pregateste plecarea si din Indonezia, Turcia si “de ce nu si din Romania”, se arata intr-un articol din revista franceza LSA.
Aceasta strategie este implementata de noul director general al Carrefour, Georges Plassat, cunoscut si ca “Omul de la curatenie” intrucat are reputatia de a reduce costurile “fara mila”, in goana de a strange lichiditati pentru plata datoriilor grupului si modernizarii hipermarketurilor din pietele principale din Franta si Europa de Vest.

Potrivit LSA, Carrefour a iesit in ultimii zece ani din 13 tari, iar motivele au fost diferite de la un stat la altul.

Din Marea Britanie, SUA, Austria si Japonia, Carrefour a plecat pentru ca s-a lovit de o concurenta puternica, iar, din Thailanda si Malaezia, grupul a iesit pentru ca nu a putut impune conceptul de hipermarket astfel incat sa ajunga la o masa critica mai repede.

Carrefour si-a vandut operatiunile din Columbia pentru 2 miliarde euro retailerul sud-american Cencosud. Carrefour opera in Columbia 72 de hipermarketuri, 16 magazine si 4 unitati de tip cash-and-carry.

Vanzarile nete ale diviziei din tara respectiva, excluzand combustibilii, au totalizat 1,5 miliarde de euro in perioada de 12 luni incheiata la sfarsitul lunii iunie.

In Romania, Carrefour numara 93 de magazine dintre care 24 de Hypermarket-uri Carrefour, 60 de supermarket-uri Carrefour Market si 9 magazine de proximitate Carrefour Express.

Faptul ca grupul francez ar putea pleca de pe piata locala s-a mai vehiculat si in primavara acestui an, cand ING nota cel mai mare retailer european ar putea sa isi anunte iesirea si din Argentina, Belgia, Grecia, Italia, Malaesia, Polonia, Taiwan si Turcia

Retailerul a inregistrat anul trecut vanzari de 1,18 miliarde euro in Romania, in crestere cu 4,8%, in principal datorita extinderii retelei de magazine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri