Acesta este al patrulea hipermarket din Bucuresti si a fost deschis la doua saptamani de la inagurarea cora Bacau.

Noul centru comercial are o suprafata construita de 53.000 metri patrati si atat la constructia propriu zisa, cat si pentru exploatarea spatiului, au fost folosite solutii tehnice care optimizeaza consumul de energie, asa incat cora Alexandriei a obtinut certificarea BREEAM de constructie verde de Clasa A, se arata intr-un comunicat al retailerului.

cora Alexandriei include un hipermarket cu o arie de vanzare de aproximativ 9.000 metri patrati, o galerie de 5.000 metri patrati cu 40 de magazine, 980 de locuri de parcare si spatii verzi de 4.000 metri patrati.

cora Romania are in prezent zece magazine, atat in centre comerciale proprii, cat si in spatii inchiriate, dintre care patru la Bucuresti (Alexandriei, Pantelimon, Lujerului si Sun Plaza) si sase in provincie, la Cluj Napoca, Baia Mare, Arad, Drobeta Turnu Severin, Constanta si Bacau.

Citeste si:

Compania mai are in plan pentru 2013 deschiderea a doua hipermarketuri, la Constanta si Slobozia, iar pentru 2014 altele in Brasov si Ploiesti. Obiectivul companiei este ca in termen de cinci-opt ani sa inaugureze circa 15-20 de magazine, adaptandu-le dupa potentialul clientilor din zona respectiva.

cora este detinuta de retailerul belgian Louis Delhaize Group.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat in februarie ca impreuna cu ING si Rabobank acorda un imprumut sindicalizat de pana la 210 milioane de euro grupului belgian pentru construirea a 17 hipermarketuri cora in Romania.