"E.ON a cerut Curtii de Arbitraj sa-i admita cererea de a se adresa Curtii Constitutionale in privinta prevederii din contractul de privatizare a Electrica Moldova ca angajatii au dreptul la 10% din actiuni. E.ON considera ca acesta prevedere este neconstitutionala", au declarat surse din piata energetica.

Reprezentantii E.ON si ai Electrica nu au comentat informatia, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, Curtea de Arbitraj a acceptat cererea E.ON si a transmis-o deja Curtii Constitutionale de la Bucuresti.

E.ON considera ca prevederea acordarii salariatilor fostei Electrica Moldova a 10% din actiuni incalca dreptul de proprietate privata, au adaugat sursele.

Citeste si:

Grupul german a deschis anul trecut o actiune la Curtea de Arbitraj de la Paris, acuzand Electrica SA ca nu vrea sa vanda catre E. ON actiunile la companiile succesoare ale Electrica Moldova, care in 2007 s-a scindat in mai multe firme.

In acelasi litigiu, Electrica a dat in judecata E.ON, sustinand ca grupul german ca a incalcat o serie de prevederi din contractul de privatizare, si cerand despagubiri de aproape 50 milioane euro.

E.ON Energie, divizie a E.ON, a cumparat in 2005 o participatie de 24,26% Electrica Moldova pentru 31,37 milioane euro si a mai participat cu 68,6 milioane euro la majorarea capitalului la 51%.

Electrica este controlata de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.