Centrala eoliana Elcomex EOL are 52 de turbine cu o capacitate instalata de 2,3 MW fiecare, ajungand astfel la o capacitate instalata de 120 MW. Celelalte doua unitati au capacitati instalate de 60 MW, respectiv 27 MW, se arata intr-un comunicat EGP, relateaza Mediafax.

Dupa ce vor deveni operationale, centralele vor putea genera anual circa 560 milioane KWh de energie electrica, precizeaza compania.

Centralele eoliene operate in Romania de Enel Green Power au o putere instalata totala de aproape 500 MW.

Potrivit datelor operatorului sistemului energetic national Transelectrica, in prezent in Romania sunt instalate centrale eoliene cu o capacitate de aproape 2.000 MW, mai mare decat puterea centralei nucleare de la Cernavoda.

Enel Green Power este parte a grupului italian de utilitati Enel, specializata in dezvoltarea energiei regenerabile la nivel international.

Compania are o capacitate instalata de peste 7.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliana, solara, hidroelectrica, geotermala si biomasa. In prezent, EGP detine aproximativ 700 de centrale operationale in 16 tari din Europa si America.

Grupul italian de utilitati este prezent pe piata locala de distributie a energiei din 2005 si opereaza in regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.