Grupul SABMiller, proprietarul Ursus Breweries, a raportat o crestere de 23% a volumului vanzarilor din Romania pentru ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit unui comunicat transmis marti de companie.

Anterior, in perioada aprilie-septembrie din 2012, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller in Romania a crescut cu 25% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior, relateaza Mediafax.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

In Europa, SABMiller a raportat o crestere organica de 1% a volumului vanzarilor de bere in ultimele trei luni ale anului trecut, afectata de increderea scazuta a consumatorilor.

Livrarile din Polonia au afisat un declin de 2% in perioada analizata, din cauza scaderii increderii consumatorilor, insa piata berii din aceasta tara a avut performante superioare altor categorii de bauturi alcoolice, noteaza SABMiller.

Volumul vanzarilor companiei in Cehia a scazut cu 11%, ca urmare a mentinerii trendului negativ pe segmentul bauturilor consumate pe loc si impactului unor cresteri de preturi operate in luna octombrie.

La nivel mondial, SABMiller a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o crestere organica de 2% a volumului vanzarilor de bere, care urca la 6% dupa includerea efectului diverselor achizitii si vanzari de active operate de companie in 2012. Veniturile au crescut cu 8% in baza organica, respectiv 17% in forma bruta, noteaza compania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si