Energia produsa de termocentrala care va fi construita de Complexul Energetic Oltenia cu o companie chineza va fi exportata in Austria si Turcia, a declarat miercuri directorul general al Complexului, Laurentiu Ciurel, informeaza Mediafax.
"Aceasta centrala nu va fi un concurent pentru actualii producatori pe carbune. Vom exporta energia in Austria si Turcia, asa scrie in memorandum. (...) Exportul a fost una din conditii, pentru a nu concura CE Oltenia in tara", a afirmat Ciurel, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Centrala dezvoltata de China Huadian Engineering si CE Oltenia va avea o capacitate instalata de 600 MW si va produce anual 5 TWh de electricitate, la un cost de productie estimat la 45 euro pe MWh.

Ciurel a adaugat ca unitatea va securiza 3.000 locuri de munca, iar avizul de constructie ar putea fi obtinut in luna noiembrie.
Lucrarile de constructie sunt estimate sa dureze 36 de luni de la data obtinerii autorizatiei de constructie.

"Constructia va fi facuta aproape intergral de firme rominesti. Contractele pentru carbune vor fi incheiate cu Complexul Energetic Oltenia, totul va fi procurat de pe piata romaneasca. Previzionam un cost de 45 euro pe MWh, comparabile cu cele ale Complexului Energetic Oltenia", a mai spus Ciurel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri