Italienii au investit deja 40 mil. euro in spitalul cu 9 etaje si 140 de paturi, deschis in vara lui 2012 si inaugurat oficial miercuri.

Compania mai are in plan sa investeasca inca 20 mil. euro in urmatorii 2-3 ani pentru dezvoltarea spitalului si diversificarea practicilor oferite.
Planurile de dezvoltare in 2013 prevad deschiderea unei sectii de chirurgie cardiovasculara pediatrica si a unui departament de chirurgie oncologica.

Spitalul Monza a devenit operativ incepand cu luna iulie 2012 si, pana in prezent, peste 2.200 de pacienti i-au trecut pragul, efectuandu-se peste 100 de interventii chirurgicale.

Desi este un spital general, spitalul Monza detine o sectie cardiovasculara, specialitate condusa de echipa doctorului Theodor Cebotaru, cu toate specialitatile conexe: hemodinamica, cardiologie clinica, electrofiziologie si Unitatea de Coronarieni pentru ingrijirea bolnavilor cu infarct miocardic acut.

Citeste si:

Specialitatile exercitate in cadrul spitalului Monza sunt: Chirurgie Cardiovasculara, Chirurgie Generala, Chirurgie bariatrica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie de zi, Cardiologie, Medicina Interna, Recuperare Cardiovasculara si motorie, Spitalizare de zi, Cardiologie Interventionala, Electrofiziologie, Unitate Primiri Urgente, Laborator de anatomie patologica, Departament de Radiologie Imagistica Medicala, Ambulatorii de specialitate pentru toate specialitatile mai sus descrise, Sectie de Recuperare Cardiovasculara si Motorie, Camera de Garda.

Personalul medical este angajat cu norma intreaga si este alcatuit din 40 de medici specialisti, care au lucrat si s-au perfectionat in spitalele din Italia sau din strainatate. Medicii romani din cadrul spitalului sunt permanent pregatiti prin stagii de formare profesionala in Italia.

Grupul italian de spitale Policlinico di Monza este constituit din 10 spitale private situate in Lombardia si Piemonte, avand cele mai inalte tehnologii disponibile pe piata aparaturilor electromedicale. In cadrul grupului, serviciile medicale de chirurgie cardiovasculara, cardiologie, ortopedie, oncologie si recuperare cardiovasculara si motorie au o importanta deosebita.

Sursa foto: spitalulmonza.ro