Comisia de licitatie din cadrul Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta a atribuit contractul de executie a lucrarilor pentru realizarea obiectivului de investitii "Finalizarea digului de larg in Portul Constanta", companiei Van Oord Dredging and Marine Contractors din Olanda.

Deschiderea ofertelor pentru licitatia deschisa privind achizitia lucrarilor a avut loc pe 18 februarie 2010, procedura de atribuire fiind blocata in instanta in urma contestatiilor si litigiilor aparute pe parcurs. Castigatorul contractului privind serviciile de consultanta de supervizare a fost desemnat Haskoning DHV Nederland BV.

Proiectul are ca scop extinderea cu 1.050 de metri a digului existent, care va duce la imbunatatirea conditiilor de exploatare prin diminuarea agitatiei valurilor, sporirea sigurantei navelor si reducerea efectelor distructive ale valurilor asupra amenajarilor din incinta portuara.

Citeste si:

Valoarea totala estimata a proiectului este de 642 milioane de lei, care include executia lucrarilor, consultanta specializata si alte cheltuieli conform devizului general.

Finantarea este asigurata prin Programul Operational Sectorial in Transport 2007-2013, din fonduri structurale ale Uniunii Europene.