Nepotul lui Ceausescu, stapan peste ôinternatulö cailor de rasa

Inginerul Nicu Ceausescu s-a adaptat frumos la capitalism. Ingrijeste cai de soi, ofera lectii de echitatie si le pune-n sa pe doamnele din lumea buna

Candva, Constantin Noica le explica unor studenti la Teologie din Sibiu teoria celor trei categorii de cai: “Caii sunt de trei feluri, le-am spus: cai de tractiune, cai de circ si cai de curse. 99% din oameni raman cai de tractiune. Din rest, unii ajung cai de circ, ca Nadia Comaneci sau ca Brigitte Bardot. Ei bine, pe mine nu ma intereseaza decat caii de curse”, relateaza Jurnalul.ro.

Principala “preocupatiune” a lui Nicu Ceausescu, fiul fratelui mai mic al lui Nicolae Ceausescu, este aceea de a se ocupa de cai. Crescut cumva la tara, la IAS 30 Decembrie, unde bunica-su a fost director timp de 37 de ani, a invatat sa calareasca si sa indrageasca bidivii din ograda IAS-ului. Azi administreaza “Clubul de Echitatie Agroindustrial” din Bucuresti, un fel de internat al cailor de rasa (din familia cailor de curse invocati de Noica), unde “pedagogi” ai nobilului sport ecvestru sunt maestri cu multe diplome si concursuri castigate.

Mai multe detalii pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »Setari Cookie-uri