van Rozen va prelua conducerea Philips Romania incepand cu 1 martie. Acesta va coordona si sectorul consumer lifestyle, care include produsele electrocasnice si espressoarele automate Saeco, produsele de ingrijire personala si pentru ingrijirea mamei si copilului Avent, produse audio-video si accesorii.

De origine olandeza, Robin van Rozen are o experienta de zece ani in compania Philips, in pozitii de conducere in departamentele de marketing si vanzari, din Amsterdam si Londra. Incepand cu aprilie 2010, a ocupat pozitia de senior marketing director Europa Centrala si de Est, coordonand activitatile de marketing in cele 17 tari din regiune.

van Rozen are studii de specialitate in marketing si finante finalizate la Universitatea din Maastricht, fiind, de asemenea, absolventul unui Executive MBA la Wharton Business School.

Cu sediul in Olanda, Philips are peste 118.000 de angajati in domeniul vanzarilor si serviciilor in peste 100 de tari din intreaga lume. Compania a raportat vanzari de 24,8 de miliarde de euro in 2012.