Prin cumularea celor trei roluri, Alexandru Popescu se va concentra pe consolidarea dezvoltarii strategice a companiei in cele 11 tari din regiunea SEE, contribuind, totodata, la indeplinirea misiunii Philips de a imbunatati vietile oamenilor prin inovatii relevante. Alexandru Popescu va continua, de asemenea, cresterea diviziei Health Systems, avansand parteneriate in sectorul public si cel privat.

Alexandru Popescu are peste 16 ani experienta in industria sanatatii. Incepand cu iunie 2014 este Director General al Philips Health Systems in sud-estul Europei, iar anterior a indeplinit functii de conducere in companii medicale, precum Amethyst, Regina Maria si Medicover. De asemenea, acesta este licentiat in drept la Universitatea din Bucuresti si are diploma de master in Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Ottawa.

Doru Rusanescu are 14 ani experienta profesionala in management si marketing, dobandita coordonand operatiunile din Europa Centrala si de Est in sistemul Coca-Cola. Este licentiat in Management la Academia de Studii Economice din Bucuresti si are diploma in Marketing Communication de la Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie.

Alexandru Popescu si Doru Rusanescu il succed pe Robin van Rozen, care a indeplinit cele trei roluri din 2013 si care, incepand cu luna ianuarie a acestui an, a devenit vicepresedinte si director general Philips Personal Health in Marea Britanie si Irlanda. Ambii vor activa din Romania.