Afacerile companiei olandeze Philips din Romania sunt conduse, de la 1 februarie, de Alexandru Popescu, responsabil pentru divizia Health Systems din sud-estul Europei (SEE), care va fi si director general pentru Philips SEE, iar Doru Rusanescu a preluat divizia de Personal Health pentru SEE.

Alexandru Popescu, in prezent director general pentru divizia Health Systems in sud-estul Europei (SEE), a fost numit si in functiile de CEO Philips Romania si CEO Philips SEE, de la 1 februarie, conform Mediafax.

La randul sau, Doru Rusanescu a fost numit in functia de director general al diviziei Personal Health pentru sud-estul Europei, incepand cu 5 ianuarie 2016.

Prin cumularea celor trei roluri, Alexandru Popescu se va concentra pe consolidarea dezvoltarii strategice a companiei in cele 11 tari din regiunea de sud-est a Europei.

"Sunt incantat de faptul ca imi voi extinde rolul in cadrul Philips, atat in Romania, cat si in sud-estul Europei, coordonand oportunitatile de dezvoltare pe baza inovatiilor pe care le oferim pentru intregul ciclu de sanatate, ceea ce noi numim Health Continuum", a declarat Popescu intr-un comunicat.

El are peste 16 ani experienta in industria sanatatii. A ocupat pozitia de director general al Philips Health Systems in sud-estul Europei din iunie 2014, iar anterior a indeplinit functii de conducere in companii medicale, precum Amethyst, Regina Maria si Medicover.

Popescu este licentiat in drept la Universitatea din Bucuresti si are diploma de master in Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Ottawa.

Doru Rusanescu are 14 ani experienta profesionala in management si marketing, el coordonand operatiunile din Europa Centrala si de Est in sistemul Coca-Cola. Este licentiat in Management la Academia de Studii Economice din Bucuresti si are diploma in Marketing Communication de la Chartered Institute of Marketing din Marea Britanie.

Alexandru Popescu si Doru Rusanescu, care vor activa in Romania, il succed pe Robin van Rozen, care a indeplinit cele trei roluri din 2013, acesta devenind din ianuarie vicepresedinte si director general Philips Personal Health in Marea Britanie si Irlanda.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri