Pe 5-6 octombrie, la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, Asociatia Initiativa pentru Fericire va organiza prima Conferinta despre Fericire din Estul Europei. Cu 4 speakeri internationali si alti 5 romani, Conferinta doreste sa prezinte unele dintre cele mai recente descoperiri in materie de studiu al fericirii.

Intr-un studiu facut de Gallup World Poll pentru Organizatia Natiunilor Unite in 2012, Romania este cea mai nefercita tara din Uniunea Europeana, fiind surclasata la nivel mondial de state precum Kuwait, Vietnam, Myanmar sau Kosovo. Astfel, o Conferinta despre Fericire pare bine venita in acest mediu.

Ce fac companiile internationale pentru fericirea angajatilor

Unul dintre speakerii conferintei este Vanessa King, o persoana cu multa experienta in lucrul cu organizatii. Vanessa King este cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness si una dintre putinele persoane care lucreaza direct cu Martin Seligman, parintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier in Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutandu-i pe membrii guvernului sa creasca indicatorul pe care au inceput recent sa-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor.

Vanessa tine de asemenea traininguri pentru armata SUA si lucreaza alaturi de organizatii pentru a dezvolta solutii focusate pe buna-starea angajatilor si creativitatea la locul de munca. Ea a colaborat cu organizatii britanice si din toata lumea, precum companiile British Telecom, Philips, Sony Erricson, institutiile British Gas, the British Library, bancile RBS, Lloyds sau mari retaileri precum Sainsbury’s si Marks & Spencer.

Astfel, aceste companii primesc consultanta despre cum pot dezvolta un mediu (atat fizic, cat si de activitati si interactiuni umane), prin care sa creasca multumirea angajatilor la locul de munca. In acelasi timp, acestia sunt consiliati pentru a-i ajuta in sporirea creativitatii, fiind dovedit ca un angajat fericit lucreaza cu mai multa eficienta.

Programul este alcatuit din discursuri si workshopuri

Conferinta, care se va intinde pe 2 zile, va cuprinde atat discursuri, cat si ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii: Munca din pasiune, 10 solutii pentru o viata mai fericita, Tehnici pentru o viata implinita, Secretele Fericirii si Noul model de dezvoltare a societatii bazat pe fericire si starea de bine.
Programul Conferintei despre Fericire si informatii despre bilete pot fi gasite pe site-ul evenimentului. Biletele sunt disponibile prin Eventim si in retelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librariile Carturesti si Humanitas.

Asociatia Initiativa pentru Fericire reprezinta o organizatie non-guvernamentala care are ca obiectiv cresterea gradului de fericire al romanilor. Organizatia activeaza din septembrie 2012, desfasurand pana in prezent peste 20 de evenimente la nivel national, la care au participat peste 3.500 de persoane interesate de dezvoltarea personala si despre factorii care ii pot ajuta sa fie mai fericiti.

Sustinatori: Centrul Seeds for Happiness, Help Net, Humanitas, Lente, Libraria Bastiliei, Muzeul Taranului Roman

Parteneri media: wall-street.ro, 9AM, Blogal Initiative, Calendar Evenimente, Cariere, CSRevolution, Didactic, Incubator107, Kudika, Manager Express, Revista de Povestiri, Romanian Insider, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sunt Parinte, Sapte Seri, Stiri ONG.