Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, aflata in insolventa, va incepe vineri un program de concediere a 600 de angajati din Hidroservuri, reprezentand aproape un sfert din numarul total de angajati ale acestor filiale de servicii si mentenanta ale producatorului de electricitate.

"Vor incepe maine (vineri - n.r.) disponibilizari la Hidroservurile Slatina, Valcea si Portile de Fier, care sunt acum cele mai vocale. Sa nu strige prea tare vreunul sa faca pneumonie si sa nu intre in faliment direct", a afirmat reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, potrivit Mediafax.

Cele opt Hidroservuri controlate de Hidroelectrica au in total 2.500 de angajati.

Potrivit lui Borza, de vineri pana in luna iunie vor fi concediate 300 de persoane, iar pana la sfarsitul anului isi vor mai pierde locurile de munca din Hidroservuri alti 300 de angjati.

Pentru a fi rentabile, Hidroservurile ar trebui sa ramana cu aproximativ 1.200 de salariati, a precizat reprezentantul Euro Insol.
In timpul conferintei de presa, la intrarea in sediul Hidroelectrica, un numar de 150 de sindicalisti din Hidroelectrica protestau impotriva acestei decizii, sustinand ca vor sa munceasca si ca nu si-au incasat salariile.

Borza a adaugat ca responsabilitatea platii salariilor nu apartine Hidroelectrica, ci Hidroservurilor.

"Nu Hidroelectrica trebuie sa le plateasca salariile, ci Hidroservurile. Este o chestiune de management defectuos la Hidroservuri. Hidroelectrica este in insolventa si din cauza lor. Daca angajatii Hidroservurilor vor sa muncesca intr-adevar, ii asigur ca au unde. Dar sa nu confundam munca cu pomana", a adaugat Borza.

Borza a adaugat ca timp de zece ani Hidroservurile au obtinut de la Hidroelectrica "doar contracte prin incredintare directa si s-au complacut in preturi mari" pentu lucrari.

"Exista o anumita coniventa intre directorii Hidroservurilor si directori de sucursale ale Hidroelectrica", a mai spus Borza.
Hidroservurile sunt detinute integral de producatorul de electricitate Hidroelectrica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Hidroelectrica demareaza achizitia CEZ si Enel