Euro Insol a depus marti la tribunal planul de reorganizare a Hidroelectrica, iar daca instanta il aproba, Remus Borza (foto), avocatul care gestioneaza insolventa companiei de stat, va incasa un bonus de 2,2 milioane de euro.

"Azi (11 iunie - n.r.) am depus la tribunal planul de reorganizare, iar pentru 18 iunie am convocat adunarea generala a creditorilor. Daca judecatorul aproba planul, in 26 iunie compania iese din insolventa", a declarat Borza pentru Mediafax.

Hidroelectrica a intrat in insolventa in 20 iunie 2012, princioalul motiv fiind vanzarea energiei la preturi sub nivelul pietei prin contracte preferentioale incheiate cu "baietii destepti".

Daca Hidroelectrica va iesi din insolventa la sfarsitul lunii iunie, Borza ar urma sa incaseze un bonus de 2,2 milioane de euro.

"Banii astia ar insemna 0,27% din toti banii pe care i-am adus eu in companie", a mai spus Borza.

Hidroelectrica a inregistrat in primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei, a mentionat Borza. Compania a bugetat pentru acest an un profit brut de 434 milioane lei.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, afirma la sfarsitul lunii mai ca Hidroelectrica va iesi din insolventa la 1 iulie, iar viitoarea conducere a companiei va trebui sa prioritizeze investitiile incepute.

Nita a aratat ca Hidroelectrica va achita datoriile esalonat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Borza, concediat dupa ce a cerut "optimizarea" numarului bugetarilor