Firma Lactag din Arges, care detine o fabrica de lactate si o retea de 17 magazine de proximitate, vrea sa intre pe piata preparatelor din carne prin achizitia unei fabrici de profil din comuna Carcea, judetul Dolj, informeaza Mediafax.

Achizitia presupune un teren de 3.779 metri patrati, pe care se afla o fabrica de produse din carne cu o suprafata construita de 2.569 metri patrati, precum si toate utilajele si echipamentele din dotarea unitatii, potrivit unei hotarari a actionarilor Lactag.

In prezent, compania detine o fabrica de lactate in localitatea Costesti, din judetul Arges, si o retea de 17 magazine sub brandul Pe Gustate situate in Bucuresti, Pitesti, Mioveni, Costesti, Craiova si Bals.

Actionarii au aprobat de asemenea deschiderea altor trei magazine Pe Gustate in Bucuresti, in sectorul 4. Compania are in plan inaugurarea unor magazine si in Curtea de Arges si Caracal.

Peste 58% din actiunile Lactag sunt detinute de Robert Iriza, iar 34,7% de directorul general al companiei, Adriean Asan-Mic.

Lactag este fosta fabrica de produse lactate ICIL Arges infiintata in 1962. Actiunile firmei sunt cotate pe piata Rasdaq a BVB.

Potrivit ultimelor date disponibile, Lactag a avut in primul semestru al anului trecut o cifra de afaceri de 9,1 milioane lei (peste 2 milioane euro) si un profit net de 44.000 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si