Seful Serviciului de licitatii si contracte din CFR a fost retinut de politistii ieseni, fiind acuzat de santaj, scrie Mediafax.

Surse din Politie au declarat ca persoanele santajate de Virgil Tcaciuc sunt Florin Trandafirescu si Maria Monica Mihaileanu. Trandafirescu este consilier local PNL la Iasi si a fost seful Diviziei patrimoniu din CFR Iasi, iar in prezent este director general adjunct pe proiecte europene la CFR Infrastructura.

Potrivit surselor citate, Florin Trandafirescu si Maria Mihaileanu ar fi fost adusi la structura centrala a CFR pentru a se ocupa de anumite contracte de licitatii, fapt care l-ar fi deranjat pe Virgil Tcaciuc. Acesta este suspectat ca, in perioada octombrie 2012 - februarie 2013, ar fi incercat sa ii determine pe cei doi sa renunte la functii, transmitandu-le pe telefoanele mobile mesaje in care ii ameninta ca va dezvalui presupuse fapte de coruptie. Anchetatorii au stabilit ca aceste fapte de coruptie nu erau reale.

Virgil Tcaciuc ar fi fost denuntat de catre cele doua persoane santajate, iar anchetatorii au facut luni perchezitii atat la locuinta lui din Bucuresti, cat si la biroul acestuia din CFR. Anchetatorii au ridicat mai multe documente si telefoane mobile de pe care se presupune ca le-ar fi trimis celor doi colegi mesajele de amenintare.

Citeste si:

Politia Romana arata, intr-un comunicat de presa transmis marti, ca politistii de la investigatii criminale din Politia Judeteana Iasi au identificat un barbat de 63 de ani, din Bucuresti, suspectat de santaj.

"In fapt, la nivelul Biroului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Iasi au fost primite plangerile a doua parti vatamate: un barbat de 49 de ani, din municipiul Iasi si o femeie de 39 de ani, din municipiul Bucuresti, care au reclamat faptul ca, in perioada octombrie 2012 - februarie 2013, au primit pe telefoanele mobile mai multe mesaje text prin care au fost amenintate cu darea in vileag a unor fapte compromitatoare", a precizat Politia Romana.

In baza probelor administrate in cauza, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca marti sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi cu propuneri legale, a mai aratat Politia Romana.