Kex a cumparat Heidi Chocolat la sfarsitul anului trecut de la grupul elvetian Laderach, relateaza Mediafax.

"In urma realizarii operatiunii, Heidi va activa ca o entitate independenta a grupului Kex, managementul actual ramanand neschimbat, sub conducerea actualului director general. Atat Kandia, cat si Heidi vor continua sa aiba facilitati de productie separate, precum si propriile vanzari, marketing si alte capacitati", se arata in decizia Consiliului Concurentei.

Potrivit Kex, marca premium Heidi are un ritm accelerat de crestere, activitate importanta la export si potential de crestere in Europa Centrala si de Est si pe alte piete, intentionand sa intensifice livrarile externe.

"Cu exceptia Anidor, detinuta de Kandia, partile implicate in operatiunea de concentrare economica notificata nu concureaza pe segmentul premium, Kandia si Heidi avand concurenti diferiti", se mai arata in decizie.

Principalii competitori ai Heidi pe segmentul premium sunt Lindt, Migros, Villar, Ritter sao Cote d'Or, in timp ce Kandia concureaza cu multinationale precum Modelez (fosta Kraft), Ferrero si Nestle.

In urma acestei tranzactii, grupul Kex isi consolideaza pozitia a doua pe piata locala de ciocolata, cel mai important concurent fiind Modelez.
Heidi Chocolat a fost infiintata in anul 1994 si are o capacitate de productie situata in Pantelimon, langa Bucuresti, cu peste 350 de angajati.

Compania este focusata pe segmentul premium si comercializeaza produsele sub brandul Heidi. Produsele Heidi sunt in mare parte tablete de ciocolata, dar portofoliul producatorului cuprinde, de asemenea, praline, batoane de ciocolata si articole de sezon. Ciocolata Heidi este prezenta in peste 40 de tari din intreaga lume.

Kandia are o traditie de 120 de ani, iar in 2010 a revenit in portofoliul familiei austriece Meinl, dupa cativa ani in care a fost detinuta de gigantul Cadbury. Kandia Dulce a preluat la sfarsitul anului trecut compania Supreme Chocolat.