Administratorul judiciar al Vulcan Bucuresti, Remus Borza, l-a demis joi pe directorul general al companiei, Laurentiu Parvu, si le-a promis muncitorilor ca in decurs de 2-3 saptamani vor incepe sa primeasca salariile restante.

"Prima masura pe care am luat-o ca administrator judiciar al Vulcan este demiterea directorului general, Laurentiu Parvu, si inlocuirea lui cu Dan Sava, inginer mecanic si director de productie la Vulcan", a declarat Borza pentru Mediafax.

El a spus ca s-a intalnit joi dimineata cu muncitorii de la Vulcan, care protestau in curtea uzinei pentru ca nu si-au primit salariile de cinci luni.

"Le-am explicat situatia societatii si le-am spus ca in 2-3 saptamani vor incepe sa primeasca din salariile restante, pentru ca sunt neplatiti de cinci luni. In decurs de doua luni vor ajunge la zi cu salariile", a afirmat Borza.

Acesta a precizat ca muncitorii au inteles situatia si ca nimeni nu mai protesteaza in curtea fabricii.

Administratorul judiciar s-a intalnit si cu sefii de sectie si liderii de sindicat, carora le-a explicat, de asemenea, evolutia negativa din ultimii ani a societatii.

"Situatia este complicata, dar poate fi depasita. Se va lucra in trei schimburi pentru onorarea comenzilor si gasirea unor noi contracte", a mai spus Remus Borza.

Tribunalul Bucuresti a aprobat intrarea in insolventa a companiei Vulcan Bucuresti, detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender, la solicitarea acesteia, din cauza unor datorii de 37 milioane euro.

Afacerile Vulcan au scazut de la 104,9 milioane lei in 2010 la 93,2 milioane lei in 2011, respectiv la 73,7 milioane lei in 2012.

Compania avea in 2010 pierderi de 19,6 milioane de lei, pentru ca un an mai tarziu valoarea acestora sa urce la 30,6 milioane lei, iar in 2012 la 48,5 milioane lei.

Vulcan are circa 900 de angajati si datorii restante catre acestia de circa 3,5 milioane lei.

Compania produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale si unitati de pompare. Infiintata in 1904, compania este in prezent listata la Bursa de Valori Bucuresti, avand ca actionar majoritar Grupul Energetic Tender, al omului de afaceri Ovidiu Tender.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In insolventa, Vulcan anunta livrari de 22 mil. EUR in Orientul Mijlociu