Un numar maxim de 380 de fantani arteziene cu ratoi, cai, ingerasi, lupi, ursuleti etc. ar putea fi puse in functiune in urmatorii patru ani in Sectorul 4 din Bucuresti. Masura apare in documentatia unei licitatii lansate recent de primaria condusa de PSD-istul Daniel Baluta. Institutia vrea sa incheie un acord cadru pe patru ani pentru amenajarea, intretinerea, extinderea si modernizarea domeniului public din Sectorul 4, contract in valoare estimata la peste 643,6 milioane de lei, finantat din bani publici. Reamintim ca PSD, in frunte cu Gabriela Firea, au bagat Bucurestiul, la propriu, in FALIMENT.
  • "Acordul-cadru are ca principal obiect amenajarea si intretinerea domeniului public de natura sa contribuie la cresterea calitatii vietii pentru locuitorii sectorului. Sectorul 4 se afla intr-un proces accelerat de dezvoltare urbanistica, economica si sociala, proces ce modifica echilibrul actual dintre mediul natural si nevoia umana. In acelasi timp, cresterea populaţiei si limitarea teritoriala, necesita masuri de protecţie, in vederea mentinerii unui standard ridicat de viata.
  • Astfel, la nivelul unitatii administrativ teritoriale a luat nastere necesitatea intretinerii si amenajarii domeniului public in vederea cresterii factorului depoluant si imbunataţirii imaginii sectorului, parte a unei capitale europene, respectiv intretinerea spatiilor verzi, a parcurilor, a locatiilor amenajate si reamenajate, a locurilor de joaca, a dotarilor din aceste locatii, intreţinerea mobilierului urban / stradal si a tot ceea ce contribuie la crearea unui mediu ambient. Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent: 130.863.596,54 lei", se arata in caietul de sarcini al licitatiei lansate in data de 31 august in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP).

Acordul cadru ar urma sa fie incheiat cu mai multi operatori economici, Primaria preconizand ca la procedura vor participa cinci operatori. Durata contractului este de 48 de luni si valoarea totala estimata este de peste 643,6 milioane de lei (n.a peste 136 milioane de euro), finantarea fiind din fonduri bugetare.

In caietul de sarcini sunt prevazute peste 1000 de activitati pe care ar urma sa le desfasoare firmele care castiga acest contract. Printre masuri este prevazuta si punerea in functiune, conservarea si intretinerea unor fantani de dimensiuni mici, medii si mari care vor avea in componenta diverse statui si sculpturi.

Iata cateva exemple:
- fantana cu pesti
- fantana cascada si broasca
- fantana vulcan mic
- fantana cu delfini
- fantana 16 lupi
- fantana cu ratoi
- fantana parabolica
- fantana muzicala
- fantana cu cai si îngerasi
- fantana ursuleti etc.

Citeste mai multe pe Hotnews.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri