ZECI de milioane de euro, bani aruncati pe statui si biserici in 2018 de Gabriela Firea, probabil cel mai risipitor primar pe care l-a avut vreodata Bucurestiul. Conform bugetului Primariei Capitalei pe 2018, Gabriela Firea a alocat 10 milioane de euro pentru biserici, dintre care 3,2 milioane merg direct la Catedrala Mantuirii Neamului.

5 milioane de euro sunt indreptati catre…o aplicatie de parcare, asta in conditiile in care Gabriela Firea a pompat alte zeci de milioane de euro in cele peste 20 de “companii municipale”. Una dintre ele se numeste “Compania Municipala Tehnologia Informatiei”, deci, ne intrebam, de ce este necesar sa alocam direct din bugetul capitalei bani pentru dezvoltarea de aplicatii cand exista aceasta companie? Mai exact, compania promitea ca “va dezvolta solutii si aplicatii software pentru PMB si institutiile subordonate”.

Se pare ca Firea ignora chiar ceea ce a spus ea insasi.

Totodata, Firea vrea sa aloce din bugetul pe anul 2018 nu mai putin de 62,6 milioane de lei catre Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic pentru statui.

Pentru a sarbatori centenarul, Firea gaseste de cuvinta sa infiinteze mai multe statui: fantana-cascada “La Fantana Dor” – 17,6 mil. lei si monumentul “Unirea Romanilor de la 1918” – 11,6 milioane lei. La acestea se adauga “restantele” de anul trecut. Nu se stie nici cum arata si nici cine le va face.

PMB are un buget total de circa 1,24 miliarde euro. Pentru teatre, muzee si alte institutii de cultura, bugetul propus pentru acest an este de peste 76 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri