Primarul Capitalei Gabriela Firea a postat pe Facebook un mesaj cel putin ciudat, in care subliniaza ca ea a “atras atentia de nenumarate ori ca Bugetul PMB este masacrat”, insa toti au tacut malc. Subliniem ca insasi Gabriela Firea dispune de cei circa 1 mld. de euro, bugetul Primariei Capitalei, si opozitia, dar si bucurestenii “de rand”, au atras atentia asupra irosirii banilor.

Reamintim ca Gabriela Firea a infiintat ilegal, conform justitiei, zeci de firme "satelit" ale Primariei, care au inghitit, tot ilegal, sute de milioane de euro. Tot Gabriela Firea a organizat nenumarate concerte, petreceri si alte festivitati, redirectionand si milioane de euro catre biserici si Catedrala Mantuirii Neamului.

Redam mai jos postarea primarului, inclusiv cu greselile de scriere.

“Cand la finalul anului trecut si inceputul acestui an am atras atentia in nenumarate luari de atitudine publice, ca Bugetul Primariei Capitalei este masacrat, parca am vorbit in pustiu. Pe buna dreptate, celor din tara nu avea de ce sa le pese - au ei problemele lor -, iar cei din Bucuresti au tacut malc. Toti! Parca luptam pentru bugetul meu personal, nu al Primariei Generale : singura care achita facturile serviciilor publice pentru toata Capitala : subventii si investitii in transport public in comun, nefacute de peste 15 ani, subventii si investitii nefacute 30 de ani pentru termificare (apa calda si caldura), investitii in 19 spitale, 300 cladiri de consolidat )in 30 de ani s-au refacut doar 20), finalizare lucrari de infrastructura incepute, demararea altora noi, absolut necesare.

Am vorbit atunci raspicat si cu argumente in legatura cu pericolul care se abate peste noi. Toti cei care ar fi trebuit sa se sensibilizeze si sa nu permita amputarea bugetului erau preocupati cu alte teme.

Opozitia mea din Bucuresti - draga de ea : fara niciun proiect, fara nicio idee, fara niciun program/plan, doar cu Jos Firea in gura! -, a profitat din plin, bucurandu-se ca ne este diminuat dramatic bugetul. Cinism politic de inalt nivel!

Acum, cand se simt din plin “roadele” semanate, si am ajuns sa ne imprumutam pentru a plati factura la gazele consumate peste iarna, si cand suntem nevoiti sa mai reducem din cheltuieli, in asteptarea rectificarii bugetare din august, brusc s-au trezit unii din visare si isi dau seama ca ce spuneam acum cateva luni nu era victimizare sau vaicareala! Ci purul adevar!

Cu o postare pe FB, cu o incurajare in presa ostila mie, cu un comentariu neavenit, nu se repara bugetul peste noapte! Ii asigur, insa, pe toti detractorii mei ca vom iesi la liman si nu vom muri, asa cum spera vajnicii “luptatori” ai formelor fara fond.

In sfarsit, pare ca au inteles pana si criticii mei cei mai absurzi - neavand alt scop si ocupatie in viata - ca, ce sa vezi?

NU Firea a condus sau conduce Guvernul!
NU Firea a condus sau conduce Ministerul de Finante!
NU Firea a condus sau conduce PSD!

Am fost printre putinii care au avut luciditatea sa spuna lucrurilor pe nume cand si PSD, si imaginea guvernului, se mai puteau reface in ochii romanilor.

Imi pare acum ca toti am fost dizidenti! Sa nu se imbete cu apa rece cei ce cred ca oamenii pot fi pacaliti. Ei stiu mai bine decat ne imaginam faptele fiecaruia dintre noi. Si dinainte de politica, si din politica!

Cum ramane cu Bugetul Capitalei, victima pedepsei politice? Sa speram ca ne primim macar acum ce ni se cuvine, nu cerem nimic in plus, nu cersim! Este dreptul bucurestenilor din impozitul pe venit!

Si rabdarea mea, si sunt convinsa ca si a bucurestenilor, este cam pe sfarsite. Iar ei stiu foarte bine cine le-a taiat bugetul nedrept si cine trebuie acum sa indrepte greseala, pentru ca are parghiile executive necesare.

Orice om de buna-credinta stie ca, daca ar fi depins de mine, cu totul si cu totul altfel stateau lucrurile!
Dar, poate nu e totul pierdut definitiv!

De cand am intrat in politica, mi s-a spus ca am curaj, ca ma pun cu cine nu trebuie, ca nu am spatele asigurat. Cred in continuare ca cea mai indrazneata forma de curaj este doar sinceritatea. Il citez din memorie pe W.S. Maugham”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri