Marcel Barbut, proprietarul companiei producatoare de material pentru constructii AdePlast, spune ca, desi a fost tentat la un moment dat sa faca un exit din business din cauza ca afacerile nu mergeau tocmai in directia buna, astazi se declara fericit ca nu a luat aceasta decizie.
“Am reusit sa readuc AdePlast pe linia de plutire, dupa ce in 2009 compania s-a confruntat cu una dintre cele mai grele perioade ale existentei sale. Eram la inceputul crizei cu datorii si pierderi de 2 milioane de euro si investitii de peste 20 de milioane de euro. Auditorul a avut un comportament brutal. La momentul respectiv eram pe punctul sa renunt la companie, dar ceva mi-a spus sa nu o fac, ceea ce a fost o decizie buna”, a declarat Marcel Barbut in cadrul conferintei M&A Outlook - editia a V-a, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Ernst&Young, Raiffeisen Investment, Erste Asset Management si casa de avocatura PeliFilip.

Marcel Barbut exclude in momentul de fata posibilitatea de a mai vinde compania, dupa ce a reusit sa invinga criza, luand serios in calcul si o listare la bursa.

“M-am casatorit cu AdePlast. Nu vreau sa vand, imi doresc sa listez compania pe bursa si sa duc compania cat mai sus. Din momentul in care am infiintat AdePlast am luat in calcul listarea, iar acest lucru se va intampla in curand”, a continuat Marcel Barbut.

Omul de afaceri nu a ezitat sa incurajeze investitorii si antreprenorii romani sa mizeze pe un business in tara noastra.

"Suntem o natiune de oameni inventivi si putem face lucruri la fel de bine ca si nemtii sau austriecii. Avem o tara extrem de bogata in resurse naturale care trebuie exploatata la potentialul ei adevarat", a incheiat Marcel Barbut.

AdePlast a reusit anul trecut sa inregistreze afaceri in crestere cu 30%, la 41,5 milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri