Marcel Barbut, directorul si principalul actionar al producatorului de materiale de constructii AdePlast, spune ca piata romaneasca de capital inca nu a ajuns la stadiul la care sa reprezinte o alternativa pentru finantarea companiilor private din Romania.

Declaratia vine dupa ce in dimineata zilei de miercuri a fost anuntat esecul ofertei publice initiale pe care AdePlast a facut-o pe Bursa de la Bucuresti.

„Noi am fost pregatiti pentru Bursa, insa Bursa se pare ca nu a fost pregatita pentru AdePlast. Din pacate, cred ca nu suntem inca in stadiul in care Bursa sa fie o alternativa viabila pentru finantarea companiilor private din Romania”, a declarat Barbut, in cadrul unui comunicat de presa.

Acesta a tinut sa sublinieza ca oferta a fost totusi subscrisa in proportie de peste 100% pe transa de transa.

„Asta inseamna ca romanii au fost interesati de Adeplast si au un apetit investional in acest sector. Oamenii au avut incredere in noi. Dar pentru ca un asemenea demers sa fie valid, este nevoie de mai mult decat atat”, a mentionat seful AdePlast.

Citeste si:
Ce ramane in urma ofertei AdePlast? O piata care traieste din...
Ce ramane in urma ofertei...

Pe termen scurt, pentru restul anului, AdePlast este interesata sa isi consolideze pozitia de lider de piata. La noua luni compania a inregistrat un plus al cifrei de afaceri de 40 de procente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cati bani au atras de pe bursa companiile listate in ultimul deceniu