In ciuda faptului ca listarea companiei AdePlast nu s-a materializat, din cauza numarului mic de subscrieri pe transa investitorilor institutionali, omul de afaceri Marcel Barbut, care controleaza producatorul de materiale pentru constructii, spune ca are un plan de rezerva pentru companie. Antreprenorul roman este deja in negocieri cu mai multe companii de private equity, dar spune ca tot nu va renunta la visul de a lista AdePlast pe Bursa.

“Am luat in calcul posibilitatea unui esec si am avut in vedere un plan de rezerva. Suntem in negoceri cu mai multe companii de private equity. (…) Nu renuntatm la ideea de a lista compania. Imi doresc acest lucru, este o ambitie de-a mea inca din 2007”, a declarat pentru wall-street.roMarcel Barbut (foto), proprietarul AdePlast.
Intrebat ce se va intampla in continuare cu proiectele anuntate, el a precizat ca aceasta etapa nu schimba cu nimic planurile dezvoltarii pe piata.
“Nu renuntat la niciun proiect anuntat. (…) Vom construi o fabrica de vata bazaltica asa cum am promis cel mai probabil anul viitor, chiar si fara ca AdePlast sa fie listata pe Bursa”, a completat acesta.
Seful AdePlast a anuntat in ziua listarii pe Bursa ca intentioneaza sa investeasca circa 20 de milioane de euro intr-o fabrica de vata bazaltica, investitie care ar urma sa inceapa in primavara anului viitor.
Oferta publica initiala (IPO) pe care producatorul de materiale de constructii AdePlast a facut-o pe Bursa in perioada 2-15 octombrie a esuat, subscrierile neajungand la pragul minim de 70% prevazut in prospect.
“Oferta publica de vanzare de actiuni Adeplast derulata in perioada 2-15 octombrie nu a fost finalizata cu succes, nefiind inregistrat volumul minim de subscrieri in vederea incheierii cu succes a acesteia”, a anuntat miercuri compania.
AdePlast a lansat miercuri, 2 octombrie, o oferta in care a scos la vanzare 16,5 milioane de actiuni, reprezentand 33,3% din capitalul social majorat al companiei in urma ofertei publice de vanzare. Compania vroia sa atraga prin aceasta operatiune intre 57,8 milioane lei (13 milioane euro) si 66,7 milioane lei (15 milioane euro). Oferta urma sa se incheie cu succes daca minim 70% din actiuni erau vandute.
Infiintata in anul 1996, AdePlast detine noua fabrici, de mortare uscate, polistiren si vopsele, situate pe trei platforme industriale, in Oradea, Ploiesti si Roman.
Compania a inregistrat anul trecut venituri totale de 184,4 milioane lei, in crestere cu 29%, si un profit net in urcare de la 6,9 milioane lei la 16,2 milioane lei, conform situatiilor financiare individuale IFRS.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri