Heineken incaseaza dividende de circa 42 mil. euro de la subsidiara din Romania

Grupul olandez Heineken, al treilea mare producator de bere la nivel mondial, va incasa de la subsidiara din Romania dividende in suma bruta de 180,27 milioane de lei (41,7 milioane de euro) pentru exercitiul financiar 2012.

Suma va fi achitata in termen de sase luni de la data hotararii actionarilor Heineken Romania, 25 aprilie, relateaza Mediafax.

"Se aproba acordarea unui dividend in suma bruta de 1,48995 lei/actiune aferent exercitiului financiar pentru anul 2012, conform propunerii Consiliul de Administratie al societatii, in urma calcului profitului net al societatii. Distribuirea acestor dividende urmeaza sa se faca de catre societate in termen de maximum sase luni de la data adoptarii prtezentei hotarari (25 aprilie - n.r.)", se arata intr-un document al Heineken Romania.

Heineken Romania are un capital social de 302,48 milioane de lei, impartit in 120.994.146 de titluri cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune.
Actionarii Heineken Romania sunt Brau Union AG (Austria) - 96,79% si o persoana fizica - 3,21%, conform datelor Registrului Comertului.
Heineken Romania a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri de 1,18 miliarde de lei (266 milioane euro), in crestere cu 13,2% fata de 2011, iar volumul vanzarilor a urcat cu 5%, potrivit datelor anuntate intr-o conferinta de seful companie, Onno Rombouts, la inceputul lunii martie.

Compania anticipeaza si pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri, bazata pe vremea buna din timpul verii.

Heineken are patru fabrici in Romania, la Miercurea Ciuc, Constanta, Craiova si Mures, si 1.100 de angajati.

Compania concureaza pe piata romaneasca a berii cu Ursus Breweries, Bergenbier si URBB (United Romanian Breweries Bereprod).

La nivelul pietei din Romania, vanzarile de bere au crescut anul trecut cu 7%, la 18,2 milioane hectolitri, consumul pe cap de locuitor ajungand la 90 de litri, a anuntat, in luna aprilie, Asociatia Berarii Romaniei. Cresterea s-a datorat verii lungi, cu temperaturi ridicate, si evenimentelor sportive importante, precum Euro 2012 si Jocurile Olimpice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri