Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al Transgaz (TGN), propune12 de candidati pentru ocuparea celor cinci posturi de membru in Consiliul de Administratie al companiei controlate de stat, printre care figureaza si actualii detinatori ai functiilor, conform Mediafax.
Propunerile Ministerului Finantelor Publice pentru cele cinci posturi de administratori, pe langa cei cinci aflati in functie, sunt Ionut-Mircea Costea (fost presedinte al EximBank si cumnat cu Mircea Geoana), Dumitru Popescu, Gabriel Mihai Buia, Dragos Eugen Doros, Herbert Johannes Arents (Germania), Johannes Michael Bodekker (avocat din Germania) si Peter Grobmuller (inginer din Austria), se arata intr-un comnunicat al Transgaz transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti.

Din Consilul de Administratie al Transgaz fac acum parte Ion Sterian, Ion Petru Vaduva (fost CEO al Tiriac Holdings), George Bogdan Iliescu (director la BRD Corporate Finance), Stefan Radu Cernov (avocat) si Ioan Rusu (fost director general al companiei).

Cei cinci membri ai Consiliului de Administratie al Transgaz au fost desemnati in luna aprilie, insa Fondul Proprietatea a solicitat companiei de stat convocarea unei noi AGA in care sa fie desemnati noi administratori prin vot cumulativ.

Totodata, Fondul Proprietatea, actionar minoritar al Transgaz, cu un pachet de 14,9%, il propune pentru un post in Consiliul de Administratie pe Nicolae Vlad Neacsu (economist).

Ioan Rusu este propus si de SIF Moldova, alt actionar minoritar al companiei.

Transgaz are ca obiect de activitate transportul gazelor naturale pe intreg teritoriul tarii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri