Pozitiile de administrator la Romgaz, Transgaz si Nuclearelectrica atrag sute de candidati

OPSPI a primit 79 de candidaturi pentru ocuparea postului de administrator la Romgaz, 67 pentru Transgaz si 62 pentru Nuclearelectrica, in cadrul procesului privind introducerea guvernantei corporative la societatile de stat, cele trei companii avand fiecare cate cinci membri in CA.

"Ca urmare a publicarii in presa interna si internationala a anuntului cu privire la transmiterea candidaturilor pentru posturile de administratori la cele trei societati comerciale, in termenul limita au fost depuse candidaturi, astfel: pentru Nuclearelectrica - 62 candidaturi; pentru Romgaz - 79 candidaturi; pentru Transgaz - 67 candidaturi. In prezent, se afla in analiza si evaluare dosarele depuse de candidati", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al celor trei companii, scrie Mediafax.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor a expirat miercuri, 13 martie. Consiliul de Administratie (CA) al fiecareia dintre cele trei companii este format din cinci membri.

Procesul de selectare a unor manageri profesionisti pentru companiile de stat este derulat Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

OPSPI este asistat in acest proces de firmele Quest Advisors si Transearch International.

Quest Advisors a fost infiintata de Vasile Lutai Hariton si este condusa de acesta alaturi de Loredana Serfezi si de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internationala de recrutare, cu sibsidiare in mai multe tari.

Potrivit angajamentelor Guvernului fata de Fondul Monetar International (FMI), cele trei companii, alaturi de altele din portofoliul statului, ar fi trebuit sa aiba management selectat pe criterii exclusiv profesionale pana la sfarsitul anului trecut.

La ultima vizita a FMI la Bucuresti, din ianaurie, Executivul a promis din nou ca va selecta in acest an directori independeti politic la conducerea mai multor companii de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri