Inceput inca in 2011, procesul prin care statul incearca sa isi primeneasca efectivul managerial in companiile din subordine continua si in 2016. De aceasta data, Ministerul Energiei, actionar al unora dintre cele mai mai companii din Romania, cauta sa gaseasca cativa profesionisti pentru trei companii, respectiv Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), Complexul Energetic Oltenia si Oil Terminal Constanta.

„In 9 martie au fost semnate contractele de servicii de asistenta pentru recrutare de personal in vederea selectarii si plasarii administratorilor (la cele trei companii mentionate –n.r.)”, arata Ministerul Energiei.

Nu este prima oara cand aceste companii trec prin furcile caudine ale selectarii unor oameni competenti care sa le conduca. Spre exemplu, fostul sef al Complexului Energetic Oltenia, revocat din functie la sfarsitul lui 2015, este anchetat intr-un dosar in care este implicat si fostul premier Victor Ponta. Totodata, fostul manager profesionist al SAPE a demisionat anul trecut acuzand politizarea societatii.

SAPE este compania de stat care a preluat pachetele minoritare de actiuni ale Electrica la filialele locale ale grupurilor energetice Enel (Italia) i E.ON (Germania).

Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producator de energie in termocentrale din Romania, a fost infiintat in 2012. Compania este pe pierderi masive si are un viitor incert, fiind anuntate disponibilizari de personal.

Oil Terminal se ocupa cu transferul titeiului si al produselor petroliere din vapoare in conducte si depozite si transportul acestora catre beneficiari.

Cine ii propune pe sefii acestor companii?

In noiembrie anul trecut, Ministerul Energiei a semnat un acord de servicii de asistenta pentru recrutare de personal cu firmele Transearch International si Lugera & Makler. Un contract similar a fost incheiat si cu asocierile de firme Choice Management & Consulting - Boyden Global Executive Search (Austria), PwC Tax Advisors & Accountants - George Butunoiu Group si The Searchers Advisory Group - Fast Foward Solutions.

De aceasta data, sarcina cautarii unor oameni competenti pentru functiile de conducere a acestor trei companii revine asocierii firmelor Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants si George Butunoiu Group.

„In termen de zece zile de la semnarea contractului, conform caietului de sarcini, prestatorul trebuie sa depuna un raport initial in care prezinta strategia de recrutare, graficul de timp pentru implementarea proiectului, criteriile de selectie a candidatilor si continutul dosarului pentru depunerea candidaturii si elaborarea anuntului privind selectia candidatilor”, potrivit Ministerului Energiei.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri