Invitat la emisiunea Perspectiva, anuntul facut de seful Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, vine in contextul in care si ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, anunta la inceputul lunii ca Romania va trebui sa ceara acordul Comisiei Europene pentru conversia datoriilor de aproximativ 56 de milioane de euro in actiuni la Posta Romana.

"Daca o duci incarcata de datorii - nu vine nimeni sa o ia - dovada posta romana unde am incercat sa o vindem cu datorii si n a venit nimeni da? si acum ne straduim sa stergem si datoriile de la Posta Romana dupa modelul de la CFR Marfa", a declarat Chiritoiu.

Niciun potential investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, pana la finalul lunii mai, la expirarea termenului.

Citeste si:

Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro). In total, compania are in prezent obligatii fiscale ce depasesc 240 milioane de lei.

Datoriile fiscale ale CFR Marfa vor fi stinse de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) prin conversie in actiuni, inclusiv obligatiile de plata, in cuantum de 127,4 milioane lei, pe care operatorul feroviar de marfa le va prelua de la CFR.

Guvernul preciza ca aceasta operatiune, aprobata prin ordonanta de urgenta, urmareste "o echilibrare economico-financiara" a CFR Marfa in vederea cresterii atractivitatii la privatizare, iar caracterul de urgenta al ordonantei este generat de necesitatea de a indeplini obiectivele asumate prin intelegerile cu Fondul Monetar International.