5 Iunie 2006

Tractorul Brasov: pierderi de 38 milioane lei in trei luni

Tractorul Brasov a incheiat primele trei luni din acest an cu pierderi nete de 38 milioane lei, la o cifra de afaceri de 33 milioane lei, potrivit unui raport al companiei remis pietei Rasdaq

Compania a obtinut in anul financiar 2005 o cifra de afaceri de 141 milioane de lei si a consemnat pierderi de 110,9 milioane de lei. Veniturile totale ale producatorului de tractoare din Brasov au insumat 34 milioane lei in intervalul ianuarie - martie 2006, in timp ce cheltuielile au fost de 72 milioane lei. AVAS, actionarul majoritar al companiei, a anuntat recent ca va incepe la Tractorul un amplu proces de restructurare, care presupune restrangerea activitatii in cateva hale de productie si valorificarea activelor care nu contribuie la activitatea principala a firmei.

Negocierile AVAS cu firma indiana Mahindra&Mahindra pentru privatizarea Tractorul au fost suspendate recent, in urma unor neintelegeri privind modalitatea de stergere a datoriilor companiei din Brasov. Conducerea Mahindra&Mahindra a solicitat anularea unor datorii de 180 de milioane de euro si a considerat ca nu detine suficiente garantii privind aprobarea ajutorului de stat de catre Consiliul Concurentei si Comisia Europeana. Firma indiana a aratat insa ca isi mentine interesul pentru Tractorul, iar discutiile ar putea fi reluate in vara acestui an.



Citeste si