Papazov s-a intalnit cu angajatii feroviari cu ocazia celei de-a 125-a aniversari a BDZ si a dat asigurari ca Guvernul nu intentioneaza sa continue o campanie de concedieri initiata de executivele anterioare, scrie Mediafax.

El a adaugat ca Guvernul va concepe un plan de restructurare a companiei in lunile urmatoare.

Papazov a mai spus ca ministerul pe care il conduce va organiza in septembrie o intalnire cu creditorii BDZ pentru negocierea restructurarii datoriilor companiei.

BDZ are imprumuturi in valoare de 750 milioane de leva (375 milioane euro), din care credite de 175 milioane de leva (87,5 milioane euro) cu termenele de plata depasite.

Citeste si:

In ultima saptamana, Papazov a sugerat ca privatizarea BDZ nu este exclusa, o schimbare de strategie fata de hotararea anterioara a Guvernului de a nu vinde compania.

In luna iunie, agentia bulgara pentru privatizare a decis sa anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfa a BDZ, pentru care Grupul Feroviar Roman (GFR), detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, urma sa depuna o oferta de preluare.

GFR a fost declarat la 20 iunie castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, insa contractul nu a fost semnat inca.