In cazul reluarii licitatiei, termenele vor fi mult mai extinse si mai rezonabile decat la prima licitatie, derulata in conditiile si termenele negociate cu Fondul Monetar International, a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, prezent la sediul ministerului pentru ceremonia de predare-primire a portofoliului catre Ramona Manescu, scrie Mediafax.

Intrebat de ce s-a intarziat semnarea contractului de privatizare cu GFR, prim-ministrul a afirmat ca din cauza "jocurile politice de vara" ale presedintelui Basescu.

"Pana la urma totul a depins de pixul domnului presedinte Basescu, care trebuia sa numeasca un ministru. Intai am auzit ca sunt probleme grave cu investitorul, ne-am dus la CSAT si am aflat ca fost o gogoasa. N-a zis nimica nici presedintele, nici serviciile, ca are probleme grave. Dupa aia am aflat de la consultantul financiar al domnului Gruia Stoica, si anume de la domnul Basescu, ca nu are bani. Toate prostiile din lume. Deci, de ce nu l-am semant? Ca domnul presedinte a avut jocuri politice de vara", a spus Ponta.

Citeste si:

Hotararea de Guvern privind privatizarea CFR Marfa prin vanzarea a 51% din actiuni catre GFR, detinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicata in urma cu doua saptamani in Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzactiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrarii in vigoare a actului normativ, respectiv jumatatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat castigator in luna iunie in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru 51% din actiuni.