Exporturile de incaltaminte si marochinarie ale producatorilor romani vor creste cu peste 5% in acest an, de la nivelul de 1,5 miliarde euro inregistrat in 2012, estimeaza asociatia patronala Sfera Factor, care cumuleaza 70% din productia locala si 90% din livrarile externe.

"Aceasta industrie are o orientare puternica spre export, valoarea acestuia, din 2012, de aproximativ 1,5 miliarde euro, urmand a fi depasita cu peste 5% in 2013", a declarat, intr-un comunicat, Angela Vasiliu Dimitriu, presedintele Sfera Factor, transmite Mediafax.

Producatorii romani exporta incaltaminte si produse de marochinarie in peste 150 de tari.

In perioada 3-6 septembrie, Sfera Factor organizeaza in Bucuresti Targul International de Incaltaminte, Confectii si Accesorii "Next Season", care va reuni aproximativ 100 de companii, din Romania si din strainatate.

Potrivit presedintelui Sfera Factor, aceasta editie va cuprinde si un program de asistenta si consultanta pentru producatorii romani care vor sa exporte.

Asociatia patronala Sfera Factor cuprinde peste 60 de companii si este membra a Confederatiei Europene a Producatorilor de Incaltaminte (CEC).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Denis investeste 350.000 euro in lansarea unui brand in Cluj-Napoca